חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ע"ר 53616-11-11

: | גרסת הדפסה
ע"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
53616-11-11
19.1.2012
בפני :
אביגיל כהן

- נגד -
:
מייק ואן קול
:
1. מדינת ישראל - סיוע משפטי מחוזי ת"א
2. מדינת ישראל - היועץ המשפטי לממשלה

פסק-דין

1.         לפני שמונה הליכים ערעוריים אותם הגיש המערער נגד "מדינת ישראל" או כהגדרתו: "מערכת המשפט בישראל" או "מערכת הצדק" או "המדינה" או "הלשכה המשפטית".

            קבעתי את כל התיקים לדיון בפני באותו מועד.

2.         אסקור בקצרה את ההליכים השונים:

            א)         ע"ר 53550-11-11:

ערעור על החלטת כב' הרשם ברנר מיום 13/11/11 בתיק עש"א 48188-05-11 אשר דחה את בקשת המערער שכותרתה: "בקשה נוספת לפטור מאגרה בהעדר ולחידוש דיונים בתיק".

כב' הרשם בהחלטתו מיום 13/11/11 קבע:

"זוהי בקשת סרק.

ביום 26.5.11 נדחתה בקשתו של המבקש לפטור מאגרה. משלא שילם את האגרה נמחק הערעור ביום 30.6.11 ובהתאם לכך, התיק נסגר.

העובדה שהמבקש קיבל פטור מאגרה בהליך אחר, במועד מאוחר יותר, אינה מצדיקה פתיחת תיק שנסגר זמן רב קודם לכן בשל אי תשלום אגרה".

המערער טוען, כי משקבע רשם ביהמ"ש העליון ביום 25/8/11 בע"א 5688/11, כי הוא זכאי לפטור מאגרה באותו הליך, ומשקבעה ביום 23/10/11 כב' הרשמת , הש' נחליאלי - חיאט בתיק 3323-05-11, כי הוא פטור מאגרה והפקדת ערבון, אזי ההחלטה שלא לחדש את הדיון בתיק היא "בלתי סבירה ובלתי צודקת" ו"ניתנה כנראה משיקולים זרים".

ב)         ע"ר 53616-11-11 :

ערעור על החלטת כב' הרשם ברנר, אשר ניתנה בתיק עש"א 14360-05-11 ולפיה נדחתה בקשת המערער "בקשה נוספת לפטור מאגרה בהעדר ולחידוש דיונים בתיק".

עסקינן בבקשה אשר נימוקיה זהים לנימוקים בבקשה נשוא ע"ר 53550-11-11.

                        כב' הרשם בהחלטתו קבע:

"ביום 17.8.11 נדחתה בקשתו של המבקש לפטור מאגרה ונקבע כי יש לשלם האגרה תוך 30 יום, אחרת יימחק הערעור.

בין שאר נימוקי ההחלטה, ציינתי כי המבקש לא צירף לבקשה את ההחלטה עליה מבוקש לערער, כך שלא ניתן לקבוע כי קיימת עילה לערעור. עוד ציינתי כי ס' 4 לחוק הסיוע המשפטי - קובע כי ניתן לדחות בקשה למתן סיוע משפטי גם אם המבקש הוא חסר כל אמצעים, וזאת משורה של טעמים שפורטו בחוק. לכן משלא צורפה ההחלטה עליה מבוקש לערער, לא ניתן לקבוע שההליך מגלה עילה. גם כעת לא טרח המבקש לצרף את ההחלטה עליה הוא מבקש לערער. לפיכך, משלא שולמה האגרה, הערעור נמחק".

לערעור צורפה החלטת האגף לסיוע משפטי מיום 9/1/08 לפיה, בקשתו לסיוע משפטי בנוגע להמרה של סעיף עילת סגירת תיק במשטרה נדחתה "מאחר והעניין חורג מתחום טיפולנו".

תקנה 5 לתקנות הסיוע המשפטי התשל"ג - 1973 קובעת עניינים בהם עוסקת הלשכה לסיוע משפטי, ואילו הנושא המבוקש הוא עניין פלילי ובגינו לא ניתן שירות ע"י האגף לסיוע משפטי.

אציין, כי לעש"א 14360-05-11 לא צורפה ההחלטה של האגף לסיוע משפטי, כעולה ממערכת נט-המשפט, וזאת למרות טענת הערער בערעור שבפני ולפיה המסמכים היו בפני כב' הרשם והוא לא עיין בהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>